Виктор Гарсия Антон

проза

Литературен клуб | страницата на автора | преводна художествена литература

 

 

РАЗДЕЛ ЗАПОЗНАНСТВА

 

Виктор Гарсия Антон

 

Превод от испански: Рада Панчовска

 

 

 

         Луис, атрактивен, 1,75, мургав и висшист. Целта ми е да се наслаждавам на живота с атрактивна жена както отвътре, така и отвън. Пощенска кутия 3854. Жалък тъпак. За да се влезе вътре в една жена може да се направи през пубиса, през ноздрите, през ушите или през мишниците. Някои жени дишат през мишниците, както рибите през хрилете. Случваше се на моето момиче и не я чувах да диша. Пъхаш се вътре и започваш да се наслаждаваш на живота. Ако влезеш през пубиса, се сблъскваш с куп неща, които зависят много от това как влизаш. Една река, която те води до предела на моретата. Фалопиевите тръби: октопод със седем пипала, който живее в Южна Америка. Фарлопио. На края на пубиса правиш дупчица с пръста, появяваш се в червата, и давай да се наслаждаш. Минаваш из червата, които при жените са много нежни и имат форма на кадифено кълбо. Ако продължаваш, се срещаш с кръста, от фин по-фин, и се наслаждаваш, преминавайки тесен проход. Жените са отвътре като октоподите, трудни. Когато ги гледаш много и ги обръщаш, ги убиваш, тъпако. Продължаваш да се влачиш, нагоре по тялото. Виждаш слънцето през портокаловата кожа и е топло и можеш да забележиш трептящото сърце и всичко това. Мамка му, каква наслада. Ако не издържиш, излизаш през мишницата, за да подишаш малко и пак вътре. Сърцето е добър мотор. Капилярни вени и мъх в белите дробове. Гърдите на жените са отвътре като тези на мъжете: гладки. Дробовете на жените са като тези при мъжете: черни и бели. Тютюнът се забелязва по жълтите зъби, които са разделени и свирят като моето момиче, снизходително. Раздел запознанства. Мразя раздела за запознанства. Много хора в няколко реда. Много история и много охота и много тъпотия. Хора, които говорят, следва пощенска кутия и чакат да им се обадят някога.

 

         Раздел запознанства - Стабилни връзки. Как знаят, че ще са стабилни. Винаги се разкарват. Какво съм си мислел - казват. Какво съм си мислел - и се разкарват. Моето момиче се разкара така, мислейки, мислейки. Раздел запознанства. Мразя ги всичките. Отегчават ме всичките. Момче-мочите. Момиче-момче. Момче-момче. Всички.

 

         Женски отбор по ръгби. Искаме да сформираме група от момичета лесбийки и бисексуални, които да искат да се научат да играят и да практикуват този спорт. Пощенска кутия 9854. Подаръки тип „дебели линии“, дебели жени в тесен гардероб с дървени врати, които се отварят навътре. Кърпите са бели и с бял мъх, като дробовете. Задниците са закръглени и се отварят навън. Искат новата да научи бързо правилата. Едри момичета, едри гърди. И новата с острите гърди, която започва да се разголва и никога не е пила бира и й потича по ъгълчетата на устните. Дебелите жени се смеят с големите уста и учат новата да рисува дебели линии по задника, без да излезе от рамката. Мразя запознаствата момиче-момиче, защото има малко и защото не казват нищо кучките и казват всичко. Ако се силиш да си сам, накрая ще останеш сам. Ако се свързваш едно след друго с някоя пощенска кутия, значи си сам.

 

         Търся спорадична връзка с жена до четиридесет и пет години. Пощенска кутия 3929. Жалък хитрец. Спорадична връзка. Здравей, сбогом. Как е, сбогом. Чукане, сбогом. Друго чукане, сбогом. Спорадични чукания, които се пудрят. Хапват си бадемовите сладкиши върху спорадични пъпове. Спори, които се хвърлят в което трае миг. Сбогом. Ти кой си. Сбогом. Ела у нас, за какво, за спорадично чукане. Става, сбогом. Спорадично означава без обвързване. Означава какво да е определено време, означава пощенска кутия за внушения и хора, които не отговарят. Здрасти, аз съм разносвачът на телепици, идвам да ви бутна едно спорадично чукане, сбогом. Качи се, сбогом. Задръжте рестото, сбогом. Мразя да ги чета. Всички са сами. Сами като бъчви. Ако умреш и никой не си спомня за теб, умираш два пъти, мамка му.

 

         Жена висшистка, независима, интелигентна, любезна и живееща в североизточен Мадрид, търси мъж висшист между 45 и 60 години, интелигентен и любезен, за да споделят идеи и да се наслаждават на проекти. Пощенска кутия 7743. Виж, сладурче, на проектите не се наслаждава. Правят се, изпълняват се, завършват се. Същност, средства, дати, ползватели, доставчици, проблеми, лайна. Бележка, появила се в Под 20: Висшист на шестдесет години си сваля ченето в класа за проекти и си лиже розовите жлебини. Много интелигентен. Виж, сладурче, интелигентните хора знаят, че не са интелигентни, тъпите хора се мислят за много интелигентни, става ли? Една висшистка от североизточен Мадрид с метален петел, забит в главата, се движи по вятъра. Това, което вятърът е отнесъл, нека не го разделя мъжът. Виж, сладурче, две интелигентни личности не живеят заедно винаги, става ли? Петелът и мъжът се целуват по жлебините под масата в класа за проекти. Виж, сладурче, идеите не се споделят. Търся идея в зона Монклоа1 за споделяне, за предпочитане умно и любезно момиче. Мога ли да споделям една идея с теб, щом си толкова любезна? Не. Колко любезна. Благодаря. Искам да намеря интелигентен и любезен мъж, за да споделяме идеи в североизтока на дадено място. Колко интелигентно. Благодаря. Обява в списание Бриколаж: Ще реализирам проекта на моя живот. Започваш зле, момко. Работи винаги, когато останалите спят, върви срещу течението. Ако аз напишех обява в раздел запознанства, щях да потърся приятелка, която да не е интелигентна, да не е образована, да не е любезна, която да не казва виж, мислех си, виж мислех си. Ще да има такива жени, нали?

 

         Бих желала да намеря мъжа, който знае кой е, къде е и накъде се отправя. Един мъж на около 52 години и висшист за стабилна връзка с жена 46 години. Пощенска кутия 9823. Таксиджиите са много сигурни мъже, защото знаят на коя улица са и накъде се отправят, и освен това печелят добри пари. Когато чичо Хилито пукне, всичко ще остане на племенниците му. Таксиджиите са много сигурни, защото казват нещата, без да гледат в лицето. Защото ходят с къщичката си навсякъде. Знаят си името, защото имат жена си и децата си в малки рамчици с магнит и ги гледат, докато правят пробега с някоя курва през нощта. Таксиджиите разбират много от механика и поради това са толкова сигурни. Защото механиката се побира под капака на една кола. Има граници, както футболните полета. Винаги функционира като една машина. Винаги се разваля на същите места и винаги те предупреждава с някакъв лек шум. Щото си мислех, че можем да зарежем това - ми каза един ден, без да ме предупреди. На следващото ми гадже ще й кажа, че съм таксиджия. Лесните неща имат предимството да ни правят по-сигурни. Таксиджиите би трябвало да си гримират очите, защото е частта, която показват, и освен това, биха плашели. Би трябвало да ходят голи от кръста надолу, защото е все едно. И биха могли да се пипат дискретно, когато гледат краката на клиентките, и когато гледат семейството, нарязано на квадратчета, и когато ги сърби. Таксиджиите познават хора на парче. Познават персони ог Гран Виа2 до Алуче. Имат време само те да говорят, поради това са толкова сигурни. Говорят те, и когато да говори клиентът, вече сме стигнали и трябва да се плащат дребни.

 

         РАЗДЕЛ ЗАПОЗНАНСТВА, с големи букви. Хората не контактуват. Хората мечтаят. Мечтаят като пишат обявите и мечтаят като ги четат и говорят с ламаринените пощенски кутии, защото се страхуваме, че ще ни отхвърлят. Момиче на 28 години търси симпатични приятелки за здраво приятелство и излизане в края на седмицата. Пощенска кутия 4839. Здравей, аз съм Ана и съм здрава в края на седмицата. Имам хемороид и съм малко лесбийка на вид. Вземи, жабешки лик.

 

         Ако си чувствителна, романтична, чувствена, мъргава и си мечтаеш да започнеш живота си отново, аз на 54 години желая същото. Пощеска кутия 5637. Мургава, идиот, не върви с романтична, нито с чувствителна, ясно? Не знам с какъв цвят е пубисът на рижавите. Майка ти е мургава сигурно. Жена ти е руса. Децата ти са руси и направите ти са руси. Някой си мисли, че без гадже ще харчи по-малко, и после харчи много повече, търсейки друга жена с коса с цвета на майка му. Не им давай никога онова, което искат от теб, върви наобратно. Ако искаш да си мургав, идиот, сложи си боя платинено русо, хората ще мислят, че вече ти е омръзнало и имаш нужда да се промениш, става ли?

 

         Сериозна обява, очаквам хората, които ще ми се обадят, да са сериозни и почтителни. Ако те интересува, влез в контакт. Пощенска кутия 9823. Аз съм свещеник и изгубих почтителните си и много сериозни приятели. Ora pro nobis3 Расото ми стана голямо и се спъвам с него. Расата са сериозни, защото са черни. Ако бяха червени, щяха да са палячовски. Качулките са сериозни, защото ги носят епископите. Ако ги носеха готвачите, щяха да са абсорбатори на дим. Залягай, Матео, че буквата t има пръчица. В месите се прави всичко бавно, за да трае повече. Има много откъси, в които не се казва нищо, защото тишината вдъхва респект като бързоварните тенджери. Ако постигнеш много хора да запазят тишина, означава, че имаш много власт и че онова, което ще кажеш след това, има саундтрак. Колкото повече свещеници има на една меса, по-голямо значение има онзи в центъра. Във филмите винаги слагат Клеопатра на стол с висока облегалка и плащат на стотици статисти да я придружават. Клеопатра имаше същия нос като моето гадже. Нос на чистачка за кола-играчка на Скейлекстрик4. Не се вадеше на завоите. Продава сладоледи през зимата и кестени през лятото. Забогатяваш.

 

         Исабел, 56 годишна, на свободна практика, динамична, с прогресивни идеи и й харесва да излиза с приятелите си, търся мъже, формирани психологически. Ако имаш приблизителна възраст и не си нито дебел, нито нисък, потърси ме. Очаквам те.

 

 

 

 

 

---

 

 

1 Монклоа-Аравака, наричан също Монклоа, е един от 21-те административни района на Мадрид, в северозападната му част. Там са Дворецът Монклоа, официалната резиденция на испанския президент, кампусът на Монклоа с Университет Комплутенсе и Политехническия, Западният парк, Триумфалната арка, Кулата на Мадрид и др. - Б. пр. [горе]
2 Гран Виа е обширен булевард, водещ на север до Пласа де Еспаня, а на югоизток до Пурта де Сол с нулевата точка на Мадрид; Алуче е един от седемте и най-населеният квартал в административния район Латина, между Монклоа и район Карабанчел. - Б. пр.[горе]
3 Моли се за нас (лат.) - Б. пр.[горе]
4 Скейлекстрик е производител на игри с миниатюрни модели коли с електрическа тяга за надбягвания на писти с водещи жлебове. - Б. пр.[горе]

 

 

 

Виктор Гарсия Антон, „Раздел запознанства“. Ние, всички ние. Мадрид: Хенс, С. Л., 2008.

 

Електронна публикация на 11. юни 2019 г.

© 1998-2024 г. „Литературен клуб“. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [електронен вестник и виртуална библиотека]